• Pupa Kupa

Kopi Viral: Dalgona Coffee atau Kopi Korea.



Dalgona Coffee atau Kopi Korea kini menjadi minuman pilihan rakyat ketika Perintah Kawalan Pergerakan ketika ini.


Jika anda buka sahaja Facebook pastinya majoriti rakan anda memuat naik status berserta gambar dengan kopi yang cukup viral ketika ini.


Bagi mereka yang tak tahu nak membuatnya ok admin kongsikan resepi yang dikongsi pengguna Facebook, Shariffah Sarrah.


Bahan bahan :-

Serbuk kopi/Nescafe

Susu segar

Gula

Air panas

Ais (pilihan)


Cara: (A)

Ambil bekas dan campurkan 3 sudu kecil serbuk kopi, 4 sudu kecil gula , 4 sudu kecil air panas dan pukul dengan whisk utensil/mixer sehingga pekat dan likat.


Cara : (B)

Ambil gelas have have haha . Buh ais kalau taknak ais buh terus susu segar. Kemudian tuang (A) atas susu tu. Dah siap! Selamat mencuba makcik,pakcik semua.



Tips kurang manis : Pakai gelas besor biar susu lebih hehe nanti rasa sebati.

Resepi sukatan diubah sedikit dari original untuk rasa yang lebih sedap! Saya kenal resipi ni dari korean, bukan dari artis terima kasih

40 views

©2020 by HyperlokalMY